Ze zahrady do kuchyně


Nikola Mrázová

Recepty inspirované přírodou

„Začíná to nenápadně. Nejdřív člověk zasadí pár rajčat a postupně začne zjišťovat, že v takové kvalitě, jak si dokáže zeleninu vypěstovat, si ji není schopen koupit. Začne nasávat rytmy roku a kroutí hlavou nad ­ředkvičkami v únoru a vlastně ho už vůbec nenapadne nakupovat avokádo.“

JEDNODUCHOST. LEHKOST. SEZÓNNÍ POTRAVINY

Toto není pouhá kuchařka. Kniha Nikoly Mrázové je vyjádřením přístupu ke světu, který je založen na udržitelnosti, skromnosti a ­soběstačnosti. Nikola žije se svou rodinou v srdci České Kanady, kde tráví každou volnou chvíli na svém pozemku, experimentuje s výsadbou, zkouší nové ­druhy ­zeleniny a ovoce a vše v kuchyni zpracovává do originálních kreací. ­Nechává se při tom inspirovat i zahraničními kuchyněmi, např. blízkovýchodní nebo jihoitalskou. Její recepty stojí na základních, kvalitních (ideálně lokálních a sezónních) ingrediencích, k nimž je třeba přidat jen trochu té práce a času v kuchyni, aby vzniklo skvělé jídlo.

Kniha je rozdělena do dvanácti kapitol odpovídajících jednotlivým měsícům roku. Ke každému měsíci vznikl krátký úvod shrnující, čemu se lze v této době věnovat na zahradě, co vytvořit s dětmi nebo co se dá nasbírat v přírodě. Každá kapitola je také věnována alespoň jednomu univerzálnímu postupu (technologii vaření), který doplňují sezónní varianty. Základem jsou pak jednotlivé recepty vycházející vždy ze sezónně dostupných ingrediencí, které si můžete vypěstovat na vlastní zahradě.

Číst více
369 Kč Doporučená cena
V prodeji