Kuchařka na cesty

100 jednoduchých receptů k vaření

Karel Nekola

Kuchařka na cesty do každého batohu!

Věřte nebo ne, ale i v divoké přírodě či na chatě u lesa s velmi špatným kuchyňským vybavením lze vyrobit mnoho chutných specialit. Autor knihy, zkušený kuchař i cestovatel, má pro vás připraveno mnoho tipů, jak si zpříjemnit někdy náročné, deštivé či jinak úmorné cestování něčím teplým a výtečným do žaludku. Tato kuchařka, plná snadných, rychlých a levných receptů, je určena především pro všechny (vysokohorské) turisty, poutníky, trekaře, vodáky či chataře a chalupníky, kteří mají k dispozici pouze ešus či kotlík (zdatnější z nich třeba i pánvičku) a k zatápění oheň, plynový vařič a maximálně gril.

V úvodu se dozvíte mnoho užitečných informací o tom, které nástroje či nádoby si s sebou na cesty vzít, na které koření a jiné ochucovadlo jistě nezapomenout, i o tom, jak cestování snášejí některé potraviny ve vašem batohu.

Následuje část zásadní, tedy receptová. V té najdete osvědčené cestovatelské polévky, vydatné vodácké předkrmy a chuťovky, vydatná poutnická jídla z jednoho hrnce a další hlavní chody (ty s použitím turistického salámu jsou samozřejmostí). Jídla masitá i bezmasá, vařená, opékaná i grilovaná.

Šťastnou cestu a dobrou chuť!

Číst více
99 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 96
Datum vydání 05.05.2009
Hmotnost 0,16 kg
Jazyk čeština
EAN 9788025120804
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá nitmi