Encyklopedie listnatých stromů a keřů


Petr Horáček

Vše o listnatých stromech.

S listnatými stromy a keři se můžeme setkat prakticky kdekoliv. Ať už se vydáme na procházku do přírody, botanické zahrady nebo třeba do zámeckého parku. Obklopují nás v našem okolí a tvoří nepostradatelnou součást našeho života.

Kniha, kterou nyní držíte v rukou, si klade za úkol provést vás světem listnatých dřevin a ukázat vám rozmanitost jejich světa v šíři, jaká u nás nemá obdoby.

Na bezmála 750 stranách je popsáno přes4 700 druhů, poddruhů a kultivarů listnatých dřevin, které se vyskytují v zahradách, parcích a ve volné přírodě našich zeměpisných šířek.

Text doprovází více než 3 000 barevných fotografií a kreseb, díky nimž je možné detailně se seznámit s většinou popisovaných druhů.

V této knize poznáte dřeviny opravdu od A do Z. Proniknete do tajů jejich stavby i vývojových fází a skryté vám nezůstanou ani informace o jejich pěstování a množení.

Encyklopedie listnatých stromů a keřů není určená jen pro botaniky, dendrology. Její bohatost a přehlednost ocení všichni milovníci přírody, kteří chtějí mít doma unikátní ucelenou encyklopedii o tomto tématu.

Číst více
1 690 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 752
Datum vydání 15.04.2019
Formát 225x297 mm
Hmotnost 3,573 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026424628
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Petr Horáček Petr Horáček

Petr Horáček


Celosvětově proslulý autor dětských knih vystudoval na pražské Akademii výtvarných umění krajinomalbu. Ve škole se seznámil s Angličankou Claire a po několika letech se s ní přestěhoval za La Manche. Po narození dcer s nimi Horáček zůstal doma, a tak se dostal do světa dětské literatury. Hned za svá první leporela What Is Black and White a Strawberries Are Red získal ocenění Newcomer 2001. Dnes má na svém kontě přes čtyřicet leporel a obrázkových knih, s nimiž sbírá ceny i dětská srdce napříč kontinenty. V Albatrosu vyšly jeho tituly Nenažraná koza, Modrý tučňák, Zvířecí počítání, Zvířat plná kniha a Kamarád pro medvěda.

Zobrazit profil autora