Arnošt Goldflam: Strašidelné Brno


Arnošt Goldflam

i Připravujeme

Husí kůže zaručena! Patnáct strašidelných příběhů pro děti i rodiče.

Když se do brněnských ulic a uliček začne vkrádat tma, probouzejí se strašidla i staré legendy! Skoro každá zdejší památka nebo místo má své děsivé příběhy – a málokdo je zná tak dobře jako Arnošt Goldflam. Jaká tajemství skrývá orloj na náměstí Svobody, park v Lužánkách nebo Kapucínský klášter? To nyní zjistíte i vy, milí čtenáři, a věřte, že až se příště půjdete projít Brnem, už se na něj nebudete dívat stejnýma očima.

Moji milí čtenáři, děti a rodiče, když jsem ještě bydlel v Brně a hlavně když jsem byl ještě děcko, býval jsem velký snílek. Představoval jsem si různé dobrodružné a strašidelné historie a rodičům jsem tvrdil, že jsem to doopravdy zažil, a taky jsem si to mnohdy myslel. V téhle knížce jsem si na to všechno vzpomněl a všechny ty příhody jsem pro Vás sepsal.

Srdečně Váš Arnošt Goldflam

Číst více
349 Kč Doporučená cena
Vychází

Detailní informace

Počet stran 128
Datum vydání 23.05.2024
Formát 160x230 mm
Jazyk čeština
EAN 9788026452423
Věk od 10
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Arnošt Goldflam Arnošt Goldflam

Arnošt Goldflam


Arnošt Goldflam je režisér, herec a spisovatel, který se narodil roku 1946 v Brně. Krátce studoval na lékařské fakultě, pracoval jako dělník a technický úředník, intenzivně se věnoval výtvarnému umění; absolvoval studia činoherní režie na JAMU. Po absolutoriu zakotvil v brněnském HaDivadle. Od roku 1993 pohostinsky občas režíruje nebo režíroval např. v Dejvickém divadle, Divadle Archa, Divadle Na zábradlí, Divadle Komedie, Klicperově divadle Hradec Králové, Ypsilonce, Národním divadle Brno a Praha či Městských divadlech pražských. Kromě toho vyučoval režii a tvůrčí psaní na divadelní fakultě JAMU, kde byl jmenován profesorem. Je autorem více než 40 divadelních dramatizací a více než 40 divadelních her. V televizi a filmu nejčastěji bývá obsazován jako bizarní typ. Vyšlo mu několik povídkových a dětských knih, za titul Tatínek není k zahození získal cenu Magnesia Litera.

Zobrazit profil autora