Strava pro klid v duši

Jak strava bez masa a mléka léčí tělo i mysl

Ruediger Dahlke

Obhajoba výživy míru a pokoje proslulého celostního lékaře a psychoterapeuta

PEACE FOOD výživa míru a pokoje

Maso a mléčné výrobky přispívají ke vzniku nemocí, což dokázal nespočet studií. Na jejich konto spadají především rakovina a kardiovaskulární onemocnění, ale i mnoho dalších nemocí jako cukrovka nebo autoimunitní onemocnění. Podle autora Ruedigera Dahlkeho to způsobují především dva faktory. Požíváním potravy ze zvířecích těl se do našeho organismu dostává příliš mnoho mrtvé hmoty a spolu s ní do nás při jídle přechází nesmírné utrpení, které zvířata zažívají v hromadných chovech a na jatkách.

Naštěstí vedle toho existuje způsob, jak se stravovat zdravě. Strava pro klid v duši, autorem nazvaná „Peace Food“ je výživa postavená na plnohodnotných sacharidech i vysoce hodnotných rostlinných bílkovinách. Na základě nejnovějších neuroendokrinologických poznatků autor ukazuje, co musíme jíst, abychom podpořili tvorbu hormonů, jako je serotonin, dopamin nebo GABA, a tím dosáhli tělesné a duševní rovnováhy.

Dr. Ruediger Dahlke (1951), působí od roku 1979 jako lékař a psychoterapeut, specializovaný na přírodní léčbu a homeopatii. Pořádá semináře v německy mluvící části Evropy a v Itálii. Svými knihami o výkladu klinických obrazů nemocí založil celostní psychosomatiku, která již více než 15 let nachází stále více příznivců. Jeho stěžejní díla můžete sehnat i v češtině: Nemoc jako symbol, Nemoc jako řeč duše, Princip stínu.

Připravujeme volné pokračování této publikace Strava pro klid v duši – recepty veganské kuchyně.

Autorovy stránky: www.dahlke.at

České vydání připraveno ve spolupráci s veganz.cz a take-me.cz.

Číst více
299 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 264
Datum vydání 22.09.2014
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,33 kg
Jazyk čeština
Původní název Peace Food
Původní jazyk němčina
EAN 9788026405023
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Autor knihy

Ruediger Dahlke Ruediger Dahlke

Ruediger Dahlke


Ruediger Dahlke je německý lékař a psychoterapeut, průkopník psychosomatické medicíny, který se také intenzivně věnuje psaní knih a pořádání seminářů. V roce 2012 založil poblíž rakouského Grazu léčebně-vzdělávací centrum TamanGa. Je velkým propagátorem veganské stravy. Napsal přes čtyřicet knih, které byly přeloženy do více než dvaceti jazyků. Všímá si v nich souvislostí mezi tělem a duší, psychikou a nemocí.

Zobrazit profil autora