Osmdesátky!


Martin Ježek

Hudba, trendy, historické milníky. Zpátky do 80. let!

Tohle desetiletí byla jízda! Kdyby v roce 1980 někdo prohlásil, že za deset let už nebude stát Berlínská zeď, na hranicích nebudou dráty, na Západ se bude jezdit bez výjezdní doložky a v čele státu bude Václav Havel, blízcí dotyčného by propadli vážným obavám o jeho duševní zdraví. Na začátku dekády tomuto vývoji nic nenasvědčovalo. Většina obyvatel byla smířena s tím, že prožijí život v reálném socialismu a naučila se s realitou docela dobře zacházet.

Ve světě mezitím ambiciózní ženy oděné do lesklých barevných oblečku a posílené hodinami aerobiku razantně vstoupily do světa managementu. Michael Jackson poprvé předvedl svůj pověstný moonwalk, král Karel III., tehdy ještě princ Charles se nešťastně oženil s lady Dianou Spencerovou a tam na východě, v Moskvě, pomalu, nenápadně začaly povolovat ledy.

Číst více
499 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 304
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 19.10.2023
Formát 167x225 mm
Hmotnost 0,826 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026449478
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Martin Ježek Martin Ježek

Martin Ježek


Od roku 1990 působí v médiích a nakladatelstvích s ekonomickou a zdravotnickou tematikou jako technický redaktor, odborný redaktor, editor, šéfredaktor i mediální poradce. Má praxi ve všech typech médií od zpravodajů přes celostátní časopisy až po deníky, v současné době pracuje mj. jako šéfredaktor v nakladatelství Extra Publishing nebo vedoucí redaktor periodika Zájmy strojvůdce. Editoval mnohé publikace nakladatelství BizBooks ze skupiny Albatros Media, je autorem knih Jak vyzrát na exekuce či Bylinková první pomoc, napsal také devět knih řady Můj rok.

Zobrazit profil autora