Sametová revoluce

Cesta ke svobodě

František Emmert

Výpravná publikace k jednomu z klíčových okamžiků našich dějin

Sametová revoluce v roce 1989 představuje jednu z nejvýznamnějších událostí v našich novodobých dějinách. Ačkoli byl její průběh ve srovnání s ostatními mezníky naší moderní historie o poznání méně dramatický, vytváří na ose dějin ostrý předěl nejen mezi dvěma historickými epochami, ale také mezi zcela odlišnými společnostmi a způsoby života.

Někteří omezují význam sametové revoluce jen na ekonomické a sociální změny. Jiní vyzdvihují její široký celospolečenský, humanistický a evropský kontext. Další v ní spatřují především „mocenský boj“. V jednom ale panuje shoda: revoluce přinesla obrovské změny.

Unikátní publikace Sametová revoluce provází všemi jejími klíčovými momenty. Detailně představuje, jaká byla situace v Československu před rokem 1989, co předcházelo 17. listopadu i jak probíhala samotná revoluce. Na více než pěti stech dobových snímcích zachycuje tehdejší atmosféru i jednotlivé aktéry. Umožňuje tak znovu poznat události, které byly součástí tehdejších velkých geopolitických změn a které otevřely Československu dveře novým netušeným možnostem a výzvám.

Číst více
690 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 268
Datum vydání 11.11.2019
Formát 210x297 mm
Hmotnost 1,372 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026428343
Věk od 12
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

František Emmert František Emmert

František Emmert


František Emmert je uznávaný a oceňovaný autor literatury faktu. Ve svém díle se věnuje především českým dějinám dvacátého století. Některé jeho tituly byly vydány opakovaně nebo přeloženy do cizích jazyků. Uvedl se beletrizovaným souborem příběhů Češi ve wehrmachtu. Mezi jeho nejúspěšnější tituly patří Rok 1968 v Československu, Sametová revoluce či Václav Havel. V roce 2009 získal prestižní hlavní cenu E. E. Kische za knihu Osudové osmičky v našich dějinách. Žije v Brně, je ženatý a má dvě děti.

Zobrazit profil autora