Éčka užitečná a Éčka škodlivá - seznamte se s nimi lépe!

Patříte mezi ty, kteří si obvykle pročítají složení výrobku a s nedůvěrou pohlížejí na seznamy přídatných látek? Jste přesvědčeni, že je každé Éčko škodlivé? Nebo si naopak říkáte: „když je to povoleno, nemůže to uškodit“? Víte, že mezi běžně používaná Éčka patří i vitamin C, kyslík, cukr či bramborový škrob, takže opravdu ne všechna jsou pohromou pro naše zdraví?

Autoři, odborníci na zdravou výživu, napsali praktickou příručku, která srozumitelně, čtivě a se soudným pohledem popisuje vlastnosti Éček – přídatných látek v potravinách - a jejich vliv na naše zdraví.

V knize naleznete:

- Pravdu a mýty o působení Éček na lidské zdraví.

- V jakých potravinách a v jakém množství se mohou Éčka nalézat.

- Upozornění na opravdu nebezpečná Éčka.

- Proč se musí Éčka do potravin přidávat.

- Rozdělení Éček podle jejich účinku a působení v potravinách (barviva, konzervanty, zahušťovadla atd.).

- Legislativu, která upravuje používání Éček v ČR.

- Přílohu, kterou si můžete brát s sebou na nákupy – seznam nevhodných Éček seřazený dle jejich číselných kódů.

O autorech:

Všichni tři autoři působí v Brně. Ing. Vladimír Klescht se věnuje zdravé výživě a zdravému životnímu stylu. Mgr. Lucie Mandelová, Ph.D. a Ing. Iva Hrnčiříková pracují ve výzkumu potravin, aktivně publikují a spolupracují s lékařskými středisky, oraganizují preventivní akce pro veřejnost, přednášejí pro laickou i odbornou veřejnost na téma zdravý životní styl a zdravá výživa.

Číst více
159 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 108
Ke stažení pdf Obsah.pdf
Datum vydání 25.01.2007
Formát 148x210 mm
Hmotnost 0,2 kg
Jazyk čeština
EAN 9788025114834
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená