Najezte se chutně a zdravě!
Jak se dobře najíst a nezatížit přitom naše trávení? Jak uvařit zdravě a lehce, abychom po jídle byli plni energie a zbytečně nepřibírali?
Odpovědi najdete v této knize plné zdravých a chutných receptů, kterou ocení nejen lidé s onemocněním trávicího traktu, ale i všichni, kteří mají chuť nebo důvod jíst nízkotučné pokrmy bez cukru. V knize najdete:
- Přes 200 receptů přehledně označených ikonkami podle dietního omezení (oslabená slinivka, bezlepková dieta, potravinové alergie).
- Jak pomocí vhodné stravy pozitivně ovlivníte své zdraví a zdraví svých blízkých.
- Rady, jak potraviny upravovat, jaké zvolit suroviny.
- Tipy , jak postupně nahradit „tradiční“ suroviny zdravějšími.
- Informace, jaké potraviny nakupovat a kterým se raději vyhnout.
„V této knize naleznete celou řadu nutričně velmi hodnotných pokrmů, v jejichž recepturách převažují šetrné technologické úpravy, které zbytečně nenavyšují obsah tuků. Vyhovují tak požadavkům přípravy stravy při některých chronických onemocněních trávicího traktu v klidovém období, ale jsou také vhodným obohacením jídelníčku i naprosto zdravých lidí. Mgr. Dagmar Kovářů, nutriční terapeutka
Autorka ing. Alena Mokrá se mnoho let zabývá alternativním přístupem k léčení a vymýšlením zdravých pokrmů. V této knize zúročila své dlouholeté zkušenosti ze života s oslabenou slinivkou. Vydala také knihu Zdravá strava pro oslabenou slinivku a své recepty prezentuje na www.varimezdrave.cz. Jejím mottem je: „Změna životního stylu začíná změnou způsobu vaření. K vaření je potřeba přistupovat především s láskou. Jídlem ovlivňujeme nejen sebe, ale i druhé, kterým ho předkládáme.“