Rembrandt

Jeho život a dílo včetně 30 příloh se vzácnými faksimiliemi - Muzeum v knize

Michiel Roscam Abbing

Seriózní a zároveň intimní průřez životem a dílem

Jeden z nejuznávanějších malířů všech dob, Rembrandt Harmenszoon van Rijn, proslul po celém světě mistrovstvím svého štětce a pera: odkazem zahrnujícím díla tak slavná jako Noční hlídka, přes četné autoportréty až po množství leptů a rytin s portréty lidí z jeho okolí ohromil a okouzlil generace svých obdivovatelů.

Kniha Rembrandt přináší seriózní a zároveň intimní průřez jeho životem i dílem. Nevypráví jen o tom, jak se tento syn leidenského mlynáře proslavil a zbohatnul v Amsterdamu a pak musel přihlížet, jak o vše přichází, ale zabývá se i technikami Rambrandtovi tvorby a mnoha nezapomenutelnými díly, která vytvořil ať již na zakázku, nebo jen pro své potěšení.

Tato výpravná publikace plná nádherných ilustrací je ve své podstatě skutečným muzeem v knize. Představuje Rembrandta jako umělce, manžela, otce a milence tak živě, jak to dosud žádná publikace nedokázala a to díky tomu, že obsahuje kopie více než 30 dobových dokumentů shromážděných z archívů po celém světě, z nichž některé dosud nebyly v této podobě publikovány. Jedná se např. o záznamy z deníků, osobní náčrty, zápisy narození, sňatku nebo pohřbu, prodejní poutače či právnické dokumenty.

Rembrandt otevírá jedinečný pohled na nejvýznamnějšího holandského malíře a oživuje jedno z nejplodnějších období v dějinách evropského umění.

O autorovi:

Dr. Michiel Roscam Abbing publikuje práce o Rembrandtovi a jeho žáku Samuelu van Hoogstraten již více než 20 let. Je hlavním redaktorem řady Essays About Rembrandt (Eseje o Rembrandtovi), do níž poskytlo své příspěvky 15 uznávaných rembrandtovských badatelů. Mezi jeho vlastní práce patří kromě nesčetných odborných článků o Rembrandtovi také publikace Rembrant toont sijn konst (Rembrandt skrze své umění), Rembrandts olifant Hansken (Rembrandt a slonice Hansken) a New Rembrandt Documents (Rembrandt – nové dokumenty). Žije poblíž Amsterdamu.

Číst více
990 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 64
Datum vydání 20.11.2007
Hmotnost 1,64 kg
Jazyk čeština
Původní název The Treasures of Rembrandt
EAN 9788025116562
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem