Neuseknou ti hlavu?

Saúdská Arábie očima české letušky

Adriana Kobulejová

Otevřená zpověď mladé Češky o životě v jedné z nejpřísnějších muslimských zemích světa

Víte, kolik vteřin mají letušky na to evakuovat celé letadlo, nebo proč jsou na toaletách popelníky, i když se na palubě nesmí kouřit? Zajímá vás, zda musela autorka na veřejnosti chodit úplně zahalená, jak se vypořádala se záští ze strany arabských žen a jestli si poradila s všudypřítomnou tzv. náboženskou policií či jazykovou a mentální bariérou?

Čtenáři se dozví nejen zajímavá fakta o stále málo známé Saúdské Arábii, ale seznámí se i s autorčinými vzrušujícími zážitky z dobrodružných cest po světě, při kterých byla mnohdy ohrožena na životě, ať už ze strany jordánských beduínů či kvůli raketě jemenských povstalců! V neposlední řadě nabízí tato jedinečná kniha pohled na náročnou práci řadové letušky (a později i vedoucí paluby) a není v ní nouze ani o vášnivá milostná vzplanutí…

Otevřená zpověď mladé Češky o životě v jedné z nejpřísnějších muslimských zemích světa

Adriana Kobulejová

Narodila se v roce 1988 v Praze. Původně vystudovala penitenciární péči, ale v roce 2016 se přestěhovala do Saúdské Arábie, kde začala pracovat jako letuška. V hlavním městě Rijádu strávila bezmála 5 let a stále se tam vrací. Díky své profesi sbírá zkušenosti nejen ze života v arabských destinacích ale i dalších zajímavých exotických zemích světa. Literární tvorbě se věnuje od útlého věku, ale kniha Neuseknou ti hlavu? je její knižní prvotinou. Profesionálně se věnuje také technice malby.

Více o autorce a její tvorbě naleznete na jejích webových stránkách: www.artadri.com.

Číst více
369 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 280
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 29.11.2021
Formát 160x230 mm
Hmotnost 0,755 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026439592
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem