Michal Šopor: Americký deník


Michal Šopor

Americký sen v podání českého youtubera

V roce 2012 stál Michal Šopor na křižovatce – po dokončení karvinské průmyslovky pracoval v továrně na výstupní kontrole a věděl, že to musí být jen krátkodobá štace. Naštěstí měl cíl. Našetřil si na letenku do Spojených států a z Los Angeles udělal svůj druhý domov. Jako osobní trenér si musel existenci za oceánem vybojovat – jeho potřeba neustále se posouvat a být aktivní jej po několika letech dovedla až k natáčení a zveřejňování videí ze života na Západním pobřeží. Stal se jedním z nejznámějších českých youtuberů.

Ve své knize se ohlíží zpět – na počátky v Los Angeles, lidi, kteří mu tehdy pomohli, i situace, které by už nikdy nechtěl prožít znovu. Rekapituluje ale i poslední měsíce koronavirové krize, jež prohloubily chronické kalifornské problémy, přinesly nové výzvy… a nakonec i jednu zásadní změnu v Michalově životě. Protože jak sám říká, kdo se nevyvíjí, nežije.

Číst více
299 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 192
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 02.12.2021
Formát 160x230 mm
Hmotnost 0,564 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026439028
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Michal Šopor Michal Šopor

Michal Šopor


Rodák z Karviné a – jak o sobě říká – obyčejný kluk. Po studiu na karvinské průmyslovce pochopil, že sny si nesplní v místní fabrice, a rozhodl se odletět za oceán a usadit se v Los Angeles. Dnes je tomu už téměř 10 let. Od počátku se zde živil jako osobní trenér, po 5 letech se však rozhodl o svém životě ve „Městě andělů“ točit videa na YouTube – a stal se z něj jeden z nejsledovanějších českých youtuberů. Dnes může říct, že se jeho představy a plány za oceánem naplnily. Sám ale také tvrdí, že pokud se člověk nevyvíjí, nežije. Michal proto pomalu svou kapitolu v Los Angeles uzavírá – aby pokračoval na druhém konci Spojených států. Kniha, kterou vydal, je tak mementem jedné fáze jeho života.

Zobrazit profil autora