Tomáš Garrigue Masaryk

Myslitel a prezident

František Emmert

Nahlédněte do života prvního československého prezidenta ve výpravné publikaci.

Pedagog, filozof, politik, první československý prezident. Tomáš Garrigue Masaryk je osobnost, která se nesmazatelně zapsala nejen do našich dějin. Tato unikátní obrazová publikace z pera zkušeného autora mapuje barvitě nejen jeho život, ale i dobu, ve které žil: Zachycuje jeho dětství a studentská léta, přibližuje činnost vědce i politika, představuje jeho rodinu i blízké spolupracovníky.

Kniha vznikla ve spolupráci s Masarykovým ústavem a Archivem Akademie věd ČR, díky čemuž může text provázet přes 400 dobových fotografií i osobní dokumenty.

V knize najdete například:

Rodný list TGM

Výpis z maturitní zkoušky

Jmenování řádným profesorem české pražské univerzity

Diplomatický pas

A spoustu dalšího…

Číst více
690 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 252
Datum vydání 11.09.2017
Formát 210x297 mm
Hmotnost 1,37 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026415992
Věk od 12
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

František Emmert František Emmert

František Emmert


František Emmert je uznávaný a oceňovaný autor literatury faktu. Ve svém díle se věnuje především českým dějinám dvacátého století. Některé jeho tituly byly vydány opakovaně nebo přeloženy do cizích jazyků. Uvedl se beletrizovaným souborem příběhů Češi ve wehrmachtu. Mezi jeho nejúspěšnější tituly patří Rok 1968 v Československu, Sametová revoluce či Václav Havel. V roce 2009 získal prestižní hlavní cenu E. E. Kische za knihu Osudové osmičky v našich dějinách. Žije v Brně, je ženatý a má dvě děti.

Zobrazit profil autora