Josef Škvorecký


Václav Krištof

Poznejte osobnost a dílo jednoho z nejvýznamnějších českých spisovatelů osobněji a hlouběji

Josef Škvorecký je osobností, která českou kulturu ovlivnila hned několika způsoby. Jako spisovatel dokázal stvořit knihy, které dodnes baví, dojímají a svým jazzovým rytmem dokážou rozvášnit nejednoho čtenáře. Jako nakladatel udržoval společně se svou manželkou prostřednictvím exilového 68 Publishers českou literaturu při životě, když jí bylo nejhůř.

Jaký ale byl? Jak vypadalo jeho dětství a dospívání? Jak prožíval všechny turbulentní a dramatické změny doby, která mu byla určena?

Nahlédněte za oponu známých faktů ze Škvoreckého života a seznamte se s ním prostřednictvím jedinečných materiálů, bohaté fotodokumentace z rodinných archivů i úryvků z jeho děl blíže, osobněji a hlouběji.

Číst více
699 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 256
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 17.09.2018
Formát 210x297 mm
Hmotnost 1,36 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026417132
Věk od 12
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Recenze

literarky.cz - Škvorecký podaný populárně... a skvěle, Ivo Fencl


„…Výpravná publikace „pod stromek“ Josef Škvorecký. Prima sezóny 1924-2012, již koncipoval Václav Krištof, obsahuje množství barevných fotografií a jiných ilustrací a kvantum zajímavého textu. Informativní, bez her na hlubiny důstojnosti, a právě taková by se Josefu Škvoreckému (1924-2012) patrně líbila…“

Autor knihy

Václav Krištof Václav Krištof

Václav Krištof


Václav Krištof je absolventem pedagogické fakulty UK. V roce 1989 založil Společnost Josefa Škvoreckého. Společnost se zabývá spravováním odkazu Josefa a Zdeny Škvoreckých, s nimiž Václava Krištofa pojil a stále pojí blízký osobní vztah. Později založil rovněž Soukromé gymnázium Josefa Škvoreckého a Vyšší odbornou školu tvůrčího psaní Josefa Škovreckého, z níž se později vyvinula Literární akademie. Věnuje se také pořádání konferencí a popularizaci Škvoreckého díla.

Zobrazit profil autora