Dominika na cestě Japonskem


Dominika Gawliczková

Na motorce do duše Japonska

9 531 kilometrů / 7 měsíců / 8 ostrovů / 1 motorka

Dominika putuje Japonskem. Z Tokia na venkov, od formalit k přátelství a z klidu samoty do zájmu médií. Ať už se octne opilá s mikrofonem v ruce nebo zamčená v hodinovém hotelu, o legraci není nouze. Koupe se spolu s babičkami, ujíždí před tajfuny, jí syrové chobotnice a neustále se klaní. Ze svobodného sedla motorky se rozhlíží po světě plném pravidel a tradic a přemýšlí. Kým by byla, kdyby se narodila v Japonsku?

Dominika Gawliczková

Česká cestovatelka, spisovatelka a motorkářka. Svět poznává pomalu, s otevřeností a vtipem. Sólové jízdy ji pokaždé zavedou k neobyčejným lidem a pozoruhodné situace popisuje s láskou pro detail. Na motorku nasedla ve 13 letech a po zablácených dobrodružstvích v Asii, Austrálii i Jižní Americe se vydala do Japonska. Vystudovala strojní inženýrství, ale věnuje se všemu jinému.

Číst více
369 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 264
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 05.04.2021
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,583 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026435129
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Recenze

knihcentrum.cz - Japonsko ze všech stran


... „Skvělý cestopis, který se úžasně četl! Popisy v podání Dominiky jsou barvité, úsměvné, díky ní poznáme Japonsko z různých stran. Vydáme se jak do blyštícím velkoměst, tak do liduprázdných vesniček a do přírody. Dominika je perfektní průvodkyní, která na sebe dokáže prásknout i nejednu nelichotivou záležitost. Text doplňují nádherné fotky.“ ...

vaseliteratura.cz - Inspirující pozvánka do Japonska


„Dominika na cestě Japonskem nenabízí manuál a přesný itinerář cesty, ale zprostředkuje zážitky, dojmy a pocity, na základě kterých si každý udělá vlastní názor na exotické Japonsko. V něčem s ní můžete souhlasit, v něčem odporovat, ale každopádně musíte obdivovat její odvahu vydat se sama tisíce kilometrů daleko do země, kde si nepřečtete ani řádku v latince a u každého kroku musíte dvakrát přemý... Více

Autor knihy

Dominika Gawliczková Dominika Gawliczková

Dominika Gawliczková


Česká cestovatelka, spisovatelka a motorkářka. Svět poznává pomalu, s otevřeností a vtipem. Sólové jízdy ji pokaždé zavedou k neobyčejným lidem a pozoruhodné situace popisuje s láskou pro detail. Na motorku nasedla ve 13 letech a po zablácených dobrodružstvích v Asii, Austrálii i Jižní Americe se vydala do Japonska. Vystudovala strojní inženýrství, ale věnuje se všemu jinému.

Zobrazit profil autora