Domácí řeznická kuchařka

Tradiční recepty z vepřového, hovězího a skopového

Josef Dušátko

Uspořádejte klasické zabijačkové hody – ve vlastní kuchyni!

Uspořádejte klasické zabijačkové hody – ve vlastní kuchyni!

Milujete klasické domácí zabijačkové výrobky? Udělejte si je sami!

Kniha plná návodů, jak si vyrobit jelita, jitrnice, tlačenky, paštiky, klobásy, párky, salámy, šunky, prejt, ovar a další. Vše zvládnete udělat i v bytě, nepotřebujete vesnický dvorek ani prasátko, stačí pouze nakoupit si suroviny a pustit se do díla. Ale pokud budete chtít, podle této knihy můžete aktivně pomáhat řezníkovi při opravdové zabijačce, protože postupy, jak na to, zde najdete také.

Navíc zde naleznete kapitolu, jak si postavit domácí udírnu a návod na uzení domácích výrobků, a také kapitolu s velmi starými zabijačkovými recepty.

Tato kniha je novým, aktualizovaným vydáním klasické Řeznické kuchařky autora Josefa Dušátka z roku 1991.

V říjnu 2016 tato kniha získala ocenění "Nejlepší surovinová kuchařka za rok 2016" na festivalu Znojemský hrozen.

Číst více
299 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 180
Datum vydání 18.01.2016
Formát 167x225 mm
Hmotnost 0,5 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026409953
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Josef Dušátko Josef Dušátko

Josef Dušátko


Josef Dušátko, autor proslulých gastronomických knih z osmdesátých let dvacátého století, zahájil své působení v potravinářské sféře studiem střední hotelové školy. Většinu života pracoval jako vedoucí výroby a dále jako provozní v Grand hotelu Evropa v Praze. Za svůj život napsal jedenáct knih na různá kulinářská témata, nejvíce se však věnoval domácí výrobě uzenin, uzení, zpracování masa a zabijačkám. V roce 2016 byla aktualizována a nově vydána jeho kniha Domácí řeznická kuchařka, která v tomtéž roce získala cenu Nejlepší surovinová kuchařka na festivalu Znojemský hrozen.

Zobrazit profil autora