
Naučte se péct domácí kváskový chleba, Chleban s An!
Naučte se péct domácí kváskový chleba, Chleban s An!
Pokud máte chuť vrátit se ke kořenům, udělat si radost a vyrobit si doma něco opravdového, voňavého a lahodně dobrého, jste tady správně. Upečete si domácí kváskový chleba, prostě Chleban s An!
Myslíte si, že upéct si vlastní chleba je příliš těžké? Autorka této knihy vás přesvědčí, že ne. Skoro denně peče poctivé domácí kváskové klasické i bezlepkové pečivo. Zvládá to s láskou, radostí a s přehledem i bez vymožeností dnešní doby – bez strojů a kuchyňských robotů. Používá klasické pomůcky – lopaty na sázení chleba do pece i pedigové ošatky. Mouky různých druhů – žitnou, pšeničnou, špaldovou, grahamovou. Semínka do zápary i do těsta. Toto umění předá i vám.
V této knize vás také naučí, jak kvásek udržovat živý a zdravý, jak ho skladovat, starat se o něj, či jak jej zachránit, je-li „hladový“.
Ukáže vám, jak si rozvrhnout čas – zrání kvásku a kynutí těsta je tak trochu alchymie.
A samozřejmě – v části Recepty naleznete návody, jak si upéct spousty druhů kváskového pečiva!
Autorka Gabriela Hradecká v současnosti jezdí po celé ČR, navštěvuje různá města v Čechách i na Moravě, a pořádá kurzy pečení chleba (kurzypecenichleba.cz) a kurzy bezlepkového kváskového pečení, o které je čím dál větší zájem. Má vlastní facebookovou stránku Chleban s An - kurzy pečení chleba. Žije se třemi dětmi a manželem v malebném koutě na jihozápadě Moravy.
Číst více
Detailní informace
Počet stran
88
Ke stažení
pdf
Obsah.pdf
pdf
Ukázka.pdf
Datum vydání
24.10.2016
Formát
167x225 mm
Hmotnost
0,412 kg
Jazyk
čeština
EAN
9788026412809
Věk od
14
Typ
Kniha
Vazba
vázaná s laminovaným potahem