Zahrady od Dany

Naplánujte si zahradu krok za krokem

Dana Makrlíková

Nejlepší praktické tipy od známé zahradní architektky pro vytvoření i přestavbu zahrad

Chcete si naplánovat vlastní zahradu a nevíte, jak začít?

Tato kniha vás provede vším, na co byste při navrhování zahrady měli myslet – od zjištění, jaké podmínky nabízí váš pozemek, přes výběr zahradních prvků (pergola, terasa, bazén atd.) až po pečlivé zvážení toho, jaké rostliny a kam je vhodné vysadit. A to všechno názorně a na příkladech konkrétních realizovaných zahrad. Pomohou vám detailní osazovací plánky nebo třeba náčrtky s postupem prací. Texty jsou výsledkem mnohaletých zkušeností autorky – za 15 let vytvořila stovky projektů zahrad, které většinou také přímo realizovala.

Dana Makrlíková vystudovala Českou zemědělskou univerzitu v Praze a Technickou univerzitu v Liberci. Po odchodu z médií, kde působila jako moderátorka a editorka zpráv, našla uplatnění coby zahradní architektka – vrátila se tak k oblasti, kterou vystudovala. Ostatně ani na televizní obrazovce neztratila s tématem kontakt: Pro Přemka Podlahu točila reportáže a psala scénáře, moderovala i samotný pořad Receptář prima nápadů. V České televizi se podílela na vzniku pořadu Polopatě, v němž má pravidelnou rubriku o zahradách.

Číst více
499 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 176
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 20.01.2022
Formát 242x222 mm
Hmotnost 0,856 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Dana Makrlíková
EAN 9788026440581
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Dana Makrlíková Dana Makrlíková

Dana Makrlíková


Dana Makrlíková (*1975) se narodila v Jablonci nad Nisou. Vystudovala Technickou univerzitu v Liberci a Českou zemědělskou univerzitu v Praze. V médiích se pohybuje od roku 1993. Působila na Nově, v České televizi a na Primě, kde moderovala Zpravodajský deník. Proslavila se spoluprací s Přemkem Podlahou, s nímž tvořila náměty, scénáře a reportáže do pořadu Receptář prima nápadů. Pro Českou televizi v současnosti vytváří pořad Polopatě, v němž má pravidelnou rubriku věnovanou zahradám. V roce 2021 realizovala pořad Mistři zahrad na TV Seznam. Od roku 2008 vlastní firmu Zahrady od Dany, která se specializuje na návrhy a realizace zahrad.

Zobrazit profil autora