Zahrady od Dany

Naplánujte si zahradu krok za krokem

Dana Makrlíková

Nejlepší praktické tipy od známé zahradní architektky pro vytvoření i přestavbu zahrad

Chcete si naplánovat vlastní zahradu a nevíte, jak začít?

Tato kniha vás provede vším, na co byste při navrhování zahrady měli myslet – od zjištění, jaké podmínky nabízí váš pozemek, přes výběr zahradních prvků (pergola, terasa, bazén atd.) až po pečlivé zvážení toho, jaké rostliny a kam je vhodné vysadit. A to všechno názorně a na příkladech konkrétních realizovaných zahrad. Pomohou vám detailní osazovací plánky nebo třeba náčrtky s postupem prací. Texty jsou výsledkem mnohaletých zkušeností autorky – za 15 let vytvořila stovky projektů zahrad, které většinou také přímo realizovala.

Dana Makrlíková vystudovala Českou zemědělskou univerzitu v Praze a Technickou univerzitu v Liberci. Po odchodu z médií, kde působila jako moderátorka a editorka zpráv, našla uplatnění coby zahradní architektka – vrátila se tak k oblasti, kterou vystudovala. Ostatně ani na televizní obrazovce neztratila s tématem kontakt: Pro Přemka Podlahu točila reportáže a psala scénáře, moderovala i samotný pořad Receptář prima nápadů. V České televizi se podílela na vzniku pořadu Polopatě, v němž má pravidelnou rubriku o zahradách.

Číst více
399 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Další tituly z řady "Zahrady od Dany"

Detailní informace

Počet stran 176
Datum vydání 26.04.2021
Formát 242x222 mm
Hmotnost 0,895 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Dana Makrlíková
Číslo dílu 1
EAN 9788026435617
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Dana Makrlíková Dana Makrlíková

Dana Makrlíková


Dana Makrlíková (*1975) se narodila v Jablonci nad Nisou. Vystudovala Technickou univerzitu v Liberci a Českou zemědělskou univerzitu v Praze. V médiích se pohybuje od roku 1993. Působila na Nově, v České televizi a na Primě, kde moderovala Zpravodajský deník. Proslavila se spoluprací s Přemkem Podlahou, s nímž tvořila náměty, scénáře a reportáže do pořadu Receptář prima nápadů. Pro Českou televizi v současnosti vytváří pořad Polopatě, v němž má pravidelnou rubriku věnovanou zahradám. V roce 2021 realizovala pořad Mistři zahrad na TV Seznam. Od roku 2008 vlastní firmu Zahrady od Dany, která se specializuje na návrhy a realizace zahrad.

Zobrazit profil autora