Milénium!


Johana Fundová

Koncentrovaná dávka vzpomínek z počátku 21. století. Od autorky bestselleru Devadesátky!

Devadesátková party skončila, vstupujeme do nového tisíciletí! V televizi běží první řada soutěže Česko hledá Superstar, kterou brzy následuje reality show VyVolení. Vypadl zrovna váš favorit? Není nic jednoduššího než si postěžovat kamarádům prostřednictvím ICQ nebo tlačítkové Nokie. Natáhněte zvonáče, popadněte empétrojku a ponořte se do událostí, které ve velké míře předznamenaly podobu současného světa.

Do nové éry jsme vstoupili v roce někdy přezdívaném Y2K, jehož začátku se lidé báli, protože věřili, že přestanou fungovat počítače a že dokonce možná skončí svět. Pokud ovšem někdy skončil svět tak, jak jsme ho znali, bylo to až později, v září 2001. Ano, i těmhle tématům se kniha věnuje – některé smutné události prostě nešlo vynechat. Třeba povodně v roce 2002, kdy jsme sledovali osudy odvážného lachtana Gastona, který doplaval až do Německa a následně vyčerpáním umřel.

Ale nebojte, mnohem více témat vám naopak vyvolá úsměv na tváří. Při čtení zavzpomínáte třeba na už zmíněnou první řadu soutěže SuperStar nebo na operátory Oskar, Paegas a Eurotel, kteří nás zlákali k prvním mobilním telefonům. Na české vydání úvodního dílu Harryho Pottera, který předznamenal několikaletou potterovskou mánii. Na Banánové rybičky, ve kterých se s námi Halina Pawlowská loučila moudrem dne. Na pana Sponku, který nás otravoval pokaždé, když jsme otevřeli Word. A nebo třeba na Julius Meinl, Delvitu a Hypernovu, kam jsme rádi chodili nakupovat.

Johana Fundová, autorka bestselleru Devadesátky a zakladatelka populární facebookové a instagramové stránky “Pure devadesátky & milénium”, do publikace Milénium! kromě spousty fenoménů a zajímavých fotografií sesbírala i desítky osobních vzpomínek celebrit a publicistů. Na první roky nového tisíciletí tak v knize vzpomíná třeba režisér Jan Hřebejk, zpěvačka Šárka Vaňková, moderátor Ladislav Špaček, bývalý ředitel pražské zoo Petr Fejk, akrobatický lyžař Aleš Valenta nebo šéfredaktorka časopisu Bravo Sandra Bursáková.

Číst více
449 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 288
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 29.09.2022
Formát 167x225 mm
Hmotnost 0,833 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor ČTK
EAN 9788026443759
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Video

Recenze

kritiky.cz - Jak jsme žili první roky tisíciletí


...„Kniha je naprosto báječná. Čtení i její prohlížení jsem si užila od začátku, až do konce. Je přehledná, srozumitelně psaná. Rozdělená do jednotlivých kapitol, dle témat, se kterými se autorka zabývala. Moc se mně líbí její obsahové zaměření. Jelikož jsem letos oslavila své kulaté narozeniny, rozhodně bilancuji nad svým životem, co jsem vlastně doteď stihla, jaké to byly roky, tak tato publikac... Více

Autor knihy

Johana Fundová Johana Fundová

Johana Fundová


Autorka bestselleru Devadesátky!, navazující publikace Milénium! a románu Hezký, ale narovnej se. Zakladatelka populární facebookové a instagramové stránky Pure devadesátky, na které dlouhodobě sbírá fenomény, srdcovky a bizáry 90. let a milénia. Pochází z Prahy, ráda objevuje nová místa či neznámá pražská zákoutí a poslední dekádu žije na Vinohradech, které jsou zároveň její nejoblíbenější pražskou čtvrtí. Profesně se věnuje online marketingu a webovému obsahu.

Zobrazit profil autora