Malý bílý koníček


Elizabeth Goudge

Oblíbená kniha J. K. Rowlingové, autorky knih o Harrym Potterovi!

Tato publikace získala 5. místo v soutěži o "Nejlepší knihu veletrhu" na Veletrhu dětské knihy v Liberci.

Do Měsíční doliny přijíždí z Londýna půvabná dívenka Maruška Merryweatherová, aby se stala novou paní na Měsíčním zámku. Brzy zjistí, že není zdaleka první měsíční princeznou svého panství a začíná pátrat po tom, co se před mnoha lety přihodilo s její předchůdkyní. Při svém napínavém hledání nejen odhalí tajuplný příběh svého rodu, pozná mnoho věrných přátel, zažije spoustu dobrodružství a spatří záhadného bílého koníčka, ale také přijde na to, že jen ona jediná může navrátit klid a štěstí celé Měsíční dolině a jejím obyvatelům. A protože Maruška rozhodně nepatří mezi dívky, kterým chybí odvaha a duchapřítomnost, rozhodně se svůj úkol splnit a celý příběh tak přivést ke šťastnému konci.

Kletba Měsíčního údolí je okouzlující pohádková fantasy plná napětí, dobrodružství a odvahy, která si získala srdce miliónů lidí na celém světě.

Odvážná třináctiletá Maruška odjíždí žít ke svému strýci do Měsíčního zámku. Odhaluje temnou pravdu o prastaré kletbě, která již po staletí ničí Měsíční údolí. Zjistí, že je Měsíční princeznou. Jen ona jediná může zlomit prokletí a navrátit štěstí celému údolí. Má čas pouze do příštího úplňku. Maruška se s pomocí kouzelného jednorožce a lva vydává zachránit magický svět.

Film je natočen podle bestselleru Malý bílý koníček, za který získala anglická spisovatelka Elizabeth Goudgeová prestižní ocenění Carnegie Medal. V České republice knihu vydává nakladatelství Computer Press. Pemiéra filmu v českých kinech proběhne 11.6.2009.

Číst více
199 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 272
Datum vydání 06.08.2012
Formát 170x243 mm
Hmotnost 0,56 kg
Jazyk čeština
Původní název The Little White Horse
EAN 9788025118153
Věk od 9
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem