Děti s hvězdou

Příběh útěku a naděje ve válečné Evropě

Mario Escobar

Příběh naděje z Evropy sužované válkou. Od autora bestselleru Osvětimská ukolébavka.

Jsme v okupované Francii v roce 1941 – v nejhorším roce války. Vypadá to, že německý válečný stroj, který si hodlá podmanit celý svět, nic nezastaví. Proti němu úplně sami stojí dva židovští chlapci, Jacob a Moses. Jejich rodiče jsou daleko a teta, která je měla na starosti, je mrtvá. Bratři se vydávají na zdánlivě beznadějnou cestu – projít okupovanou zemí a najít své rodiče. Dramatický příběh, který vás až do konce naprosto pohltí, je především vzpourou proti oné beznaději. Pojednává o tom, že i v těch nejtemnějších dobách má smysl věřit, že lidská dobrota a láska jsou nezničitelné. A i když se ukáže, že úkol obou chlapců bude ještě mnohem těžší, než se zdálo na začátku, hvězdy stojí při nich. Nejsou totiž jen žluté hvězdy na kabátech, existují i hvězdy šťastné.

Příběh je také poctou obyvatelům francouzské vesničky Le Chambon-sur-Lignon, kteří svým neokázalým hrdinstvím za války zachránili stovky pronásledovaných.

Číst více
399 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 384
Datum vydání 05.11.2020
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,571 kg
Jazyk čeština
Původní název LOS NINOS DE LA ESTRELLA AMARILLA
Původní jazyk španělština
EAN 9788026433415
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Recenze

kritiky.cz - Příběh útěku a naděje ve válečné Evropě


„Kniha se čte velice dobře. Je psána srozumitelným jazykem, doplněna místem i datem, kde se daná část románu odehrává, což usnadní čtenáři orientaci v ději. Místy mně opravdu mrazilo v zádech a říkala si, jaká doba válečná byla zlá, a co všechno musely děti zvládnout. Autor skvěle zobrazil sourozeneckou lásku i jejich pouto, bez kterého by cestu rozhodně nezvládli.“

Autor knihy

Mario Escobar Mario Escobar

Mario Escobar


Mario Escobar vystudoval obor moderní dějiny, napsal bezpočet knih a článků zabývajících se problematikou inkvizice, reformace a náboženských sekt. Věnuje se také otázkám objevování a kolonizace Ameriky. Escobar žije v Madridu a je vášnivým milovníkem historie a jejích záhad. Je ženatý, má dceru a syna.

Zobrazit profil autora