Poklady kosmonautiky

Zlomové okamžiky v dobývání vesmíru

Tomáš Přibyl

Od prvních družic přes přistání na Měsíci až k projektům dnešní doby.

Člověk odnepaměti obracel své zraky vzhůru. Slunce, Měsíc, hvězdy a další kosmická tělesa pro něj představovaly každodenní realitu, a zároveň cosi vzdáleného, nedosažitelného a do značné míry nepochopitelného. Byl to právě rozvoj kosmonautiky, který mu umožnil otevřít dveře do Vesmíru a vydat se na jeho průzkum. Tato kniha vás seznámí s vývojem kosmonautiky od prvních pokusů i nezdarů přes velké triumfy a pády při dobývání Měsíce až po žhavé projekty současnosti. Vydejte se dobývat Vesmír! Díky této publikaci máte možnost detailně prozkoumat opravdové poklady kosmonautiky:

- technický nákres první vypuštěné družice Sputnik

- obálku podepsanou americkým astronautem Johnem Glennem

- zvláštní vydání Večerní Prahy při příležitosti letu Jurije Gagarina

- články z New York Times o přistání člověka na Měsíci

- rentgenový snímek Armstrongovy boty

- poselství jiným civilizacím, které nesou sondy Pioneer

V knize najdete přes 30 takovýchto vyjímatelných faksimilií historických dokumentů. Knihu doprovází přes 160 fotografi í, díky kterým nahlédnete do zákulisí kosmických projektů dávno minulých i těch nejnovějších.

O autorovi:

Tomáš Přibyl (1975) se od svých deseti let zabývá kosmonautikou a vším, co s ní souvisí. Z tohoto oboru je autorem více než tří tisíc novinových a časopiseckých článků publikovaných v Česku i zahraničí. Věnuje se též přednáškové činnosti a vystupování v rozhlase i televizi. Je autorem knih Smrt měla jméno Challenger (1996), Rudé hvězdy ve vesmíru (1997), Příběh stanice Mir (2001), Den, kdy se nevrátila Columbia (2003) a Spanilá jízda po Marsu (2004). Též sbírá podpisy astronautů a kosmonautů (pokud byste o nějakém věděli...). Kromě kosmonautiky se věnuje problematice informační bezpečnosti. Působí jako novinář, konzultant a publicista na volné noze. Za svoji publicistickou a žurnalistickou činnost získal Tomáš Přibyl v roce 2002 prestižní Cenu města Brna – jako její nejmladší laureát v historii.

Osobní stránka: www.kosmonaut.cz

Číst více
990 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 72
Datum vydání 21.04.2010
Formát 236x297 mm
Hmotnost 1,508 kg
Jazyk čeština
EAN 9788025126806
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem