Seznamte se s dějinami tekutého chleba!

Seznamte se s dějinami tekutého chleba!

Dějiny piva jsou zatím nejobsáhlejší kriticky zpracované světové dějiny piva od neolitu až do 16. století, kdy pro výrobu piva končí definitivně středověk. Autor přináší krom notoricky známých skutečností hlavně nová fakta a teorie – např. o vzniku piva, a opravuje mylné domněnky a omyly tradované v české i světové pivovarnické literatuře.

Kniha čtivou formou ukazuje dosud nezmiňované ekonomické a kulturní souvislosti spojené s pivovarnictvím. Globální oteplení v neolitu změnilo dosavadní stravovací preferenci lidí - daleko dostupnější se staly první obiloviny.

Dějiny piva tak dokazují, že se objev kvašeného obilného nápoje a chleba stal hlavním motivem pro plánované pěstování obilí a zrod lidské civilizace.

Jaroslav Novák Večerníček (1967) je spisovatel a zakladatel jediného nezávislého časopisu věnovaného pivu v ČR Pivního magazínu. Napsal dosud 7 knih - od románů až po populárně naučnou literaturu. Vyrůstal ve svitavském pivovaru, kde byl vařičem a spílákem jeho bratr. Později tu také pracoval a prošel provozem od sklepa až po sladovnu. Do převratu v roce 1989 pracoval v manuálních profesích. Od roku 1993 byl ekonomickým redaktorem a vedoucím ekonomických redakcí několika celostátních deníků.

Číst více
499 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 144
Datum vydání 19.10.2015
Formát 210x297 mm
Hmotnost 0,973 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026408796
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Jaroslav Novák Večerníček Jaroslav Novák Večerníček

Jaroslav Novák Večerníček


Výtvarník, spisovatel, zakladatel nadačního fondu Památník Šoa a Oskara Schindlera a časopisu Pivní magazín pracoval do roku 1990 jako pomocný dělník, později jako redaktor, vedoucí ekonomiky a šéfredaktor v několika celostátních denících a časopisech. Ilustroval několik knih a časopisů. Pro legendární skupinu Nazareth napsal námět dokumentárního filmu Nekonečný rockový mejdan. Napsal na světě první kritické celosvětové Dějiny piva, které vydalo nakladatelství CPress.

Zobrazit profil autora