Vitráže technikou Tiffany pro pokročilé

Sklo a keramika

Vendy Košková

Technika vitráží Toffany tradičně i netradičně!

Chcete se ještě více zdokonalit ve výrobě skleněných vitráží? Autorka, zkušená lektorka kurzů Tiffany, vám zopakuje nejen postup výroby jednoduchých plochých tvarů (šperky, spony, závěsné dekorace, hodiny apod.), ale naučí vás také vyrábět složitější prostorové objekty (krabičky, boxy, svícny apod.), zakomponovat do vitráže trojrozměrné objekty, a navíc vám prozradí, jakým způsobem lze originálně zkombinovat klasickou Tiffany vitráž s keramikou.

Kniha obsahuje celkem 15 zajímavých projektů, podle kterých si budete moci vyrobit elegantní šperky, pestrobarevné závěsné dekorace do oken či na stěnu, krásné, ale zároveň praktické krabičky a boxy, kouzelné svícny nebo funkční nástěnné hodiny.

O autorovi:

Václava Košková (*1963) Vystudovala VUT, obor Ekonomie a řízení strojírenské výroby. Do roku 1990 se zabývala nejrůznějšími, převážně textilními technikami. Po roce 2000 začala pracovat v oblasti volnočasových aktivit. V průběhu těchto let absolvovala rukodělné kurzy, mimo jiné i kurz ve firmě TGK věnovaný výrobě lamp technikou Tiffany. Získala i rekvalifikaci v oboru keramické práce a lektorování keramiky. V současné době se věnuje převážně keramice a Tiffany technice. Je vedoucí estetického oddělení v DDM Větrník v Liberci, kde zodpovídá za výtvarné ateliéry, ale i za keramické a Tiffany dílny. Lektoruje akreditované kurzy MŠMT, které jsou zaměřeny převážně na keramiku, Tiffany techniku, smalt i další výtvarná řemesla.

Číst více
269 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Žánr řemesla
Počet stran 112
Datum vydání 05.05.2009
Formát 167x225 mm
Hmotnost 0,46 kg
Jazyk čeština
EAN 9788025125427
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem