Tisk a razítkování pro malé i velké


Alena Grimmichová

Postupy a návody doplněné o barevné fotografie

Obtisky, razítka, tiskátka – existuje nepřeberné množství technik a motivů, se kterými můžeme v této oblasti pracovat. A pokud si tiskací nástroje sami vyrobíte, budete z nich mít mnohem větší radost.

Výhodou tisku a razítkování je zejména to, že je univerzální a může se používat na velké množství povrchů a předmětů – a tak si díky jediné technice vyrobíte ubrus, pohlednici, balicí papír, nebo dáte šťávu starým plátěným botám.

Záleží jen na Vaší fantazii, jak metodu tisku využijete – tako knížka vám ovšem poskytne drahocenné rady a základní návody, jimiž se budete moci inspirovat. Všechny projekty v knize jsou doprovázeny barevnými postupovými fotografiemi a podrobným popisem jednotlivých kroků, takže ani naprostí začátečníci se nemusí obávat neúspěchu.

Číst více
299 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 104
Datum vydání 22.05.2017
Formát 210x270 mm
Hmotnost 0,664 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026414797
Věk od 10
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Alena Grimmichová Alena Grimmichová

Alena Grimmichová


Alena Isabella Grimmichová se tvořením zabývá již od raného dětství. První základy práce s textilem – šití a vyšívání – se naučila od svých babiček. Její tvorba vznikla z fascinace barvou a vzory, proto se soustředila především na práci s látkou a textilem. Nyní se ve své tvorbě zabývá hlavně rozmanitými textilními technikami. Zajímá se o jejich různé kombinace a o spojování nových a starých postupů zpracování látek. Tento zájem ovlivnil nejen její vlastní tvorbu, ale také se vtělil do několika knih zaměřujících se na různá zpracování látek pocházející z Japonska či Afriky. V letech 1992–2005 vedla vlastní Galerii N°9 v Praze na Malé Straně. Od roku 1993 vystavovala své práce v Čechách, Německu, Belgii, Lucembursku a Rakousku. Spolupracuje s mnoha časopisy, které se věnují ručním pracím.

Zobrazit profil autora