Věčně věrný nepřítel - anorexie

Skutečný příběh

Michaela Hošková

Touha po dokonalosti vždycky nemusí dopadnout dobře.

Věčně věrný nepřítel není název náhodný.

Už od dvanácti let mi stojí věrně po boku nemoc jménem anorexie, která sice s přibývajícím věkem měnila svou tvář, ale nikdy zcela neodešla. Do mého života přišla v době, kdy o této nemoci u nás málokdo věděl, přišla tiše, zato udeřila plnou silou.

Rozhodla jsem se odhalit její nevyzpytatelnost od samého počátku prostřednictvím svých deníků, které jsem si v dospívání psala. Nabízí se vám tak možnost nahlédnout do nitra této nemoci v době stále ještě hluboké totality, projít psychiatrickou léčebnou i proměnami, kterými tato nemoc v průběhu let sama prochází a postupně si vybírá svou daň.

Kniha je ukázkou věčného boje, je plná paradoxů, varování a ujištění, že touha po dokonalosti se může změnit ve strach. Strach z  toho, co je pro všechny nutností k přežití, z jídla v jakékoli podobě.

Michaela Hošková pracovala v marketingu a stála u zrodu několika módních portálů. Její kariéru přerušil autismus jejího syna, kvůli kterému spoluzaložila společnost MAAPPI a společný příběh sepsala v knize Matěj maluje mapy. Společnou práci se synem publikovali v dalších knihách: Matěj mapuje výtvarné umění a Matěj mapuje Domov můj. Vedle psaní se věnuje osvětě o životě s autismem.

Číst více
379 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 184
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 25.05.2023
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,405 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026446965
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Michaela Hošková Michaela Hošková

Michaela Hošková


Michaela Hošková vystudovala gymnázium Karla Čapka a poté studovala ve Velké Británii, kde přišla na chuť marketingu. Pracovala ve Washingtonu v USA, kde se seznámila s řadou významných českých osobností, jejichž příběhy se jí staly inspirací po narození postiženého syna. Právě kvůli němu přerušila kariéru v módním a mediálním průmyslu. Stála u zrodu několika módních portálů a založila s manželem společnost MAAPPI, která nabízí produkty spojené s Matějovými mapami a výtěžek využívá pro charitativní účely. Psaní bylo ale vždy jejím tajným snem, který se díky synovi stává skutečností.

Zobrazit profil autora