Proč muži myslí tak, jak myslí, a proč jednají jinak než ženy


Louann Brizendine

Zjistěte, jak mozek muže ovlivňuje jeho chování!

Zajímá vás, proč jsou muži tak jiní než ženy a jak funguje mužský mozek? Tento světový bestseller vás čtivou a zábavnou formou seznámí s tím, jak je myšlení a jednání muže ovlivněno souhrou hormonální činnosti a mozku. V knize naleznete:

- Jak hormony ovlivňují mužský mozek, chování a celé tělo. Proč se muži chovají v různých životních etapách jinak – v pubertě, v období hledání partnerky, v době otcovství, ve zralém věku, ve stáří...

- Proč každý muž potřebuje celý život hormon testosteron a jak se v chování muže projevují výkyvy v hladině tohoto hormonu.

- Co v pubertě podněcuje sexuální fantazie, vyvolává zájem o ženské tělo a nutí chlapce často masturbovat.

- Proč mladí muži rádi riskují, vyhledávají adrenalinové sporty a vzájemně mezi sebou soupeří, kdežto ti starší se zklidňují.

- Jak funguje „chemie“ při seznamování a ve stadiu zamilovanosti, proč muži na rozdíl od žen ve vztahu touží co nejdříve po sexu a proč podvědomě při výběru životní partnerky preferují útlý pas, velká prsa a plné boky.

- Čím to je, že muži po sexu tak rychle usínají.

- Jak se mění mužský mozek v období těhotenství partnerky a po narození dítěte, proč je důležité, aby si otcové hráli se svými dětmi, a mnoho dalších zajímavostí.

Autorka pracuje jako lékařka v oborech neurobiologie a neuropsychiatrie v San Francisku a na téma lidského chování a vztahů napsala několik bestsellerů. Jedním z nich je také kniha o ženském mozku, která vyšla v češtině pod názvem Proč ženy myslí tak, jak myslí, a proč jednají jinak než muži.

Číst více
49 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 124
Datum vydání 31.10.2010
Formát 167x225 mm
Hmotnost 0,3 kg
Jazyk čeština
Původní název The Male Brain: A Breaktrough Understanding of HOw Men and Boys Think
EAN 9788025130728
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená