Expedice Z101 Cestou Hanzelky a Zikmunda

Africká etapa - Tunisko, Egypt, Súdán, ostrovy

Tomáš Vaňourek

Ve stopách legendárních cestovatelů podruhé

Mladý dobrodruh Tomáš Vaňourek se opět vydává cestou Hanzelky a Zikmunda, tentokrát v doprovodu odbornice na Afriku Lindy Piknerové. Společně vyrážejí z Tuniska přes Egypt, Súdán, Seychely, Réunion, Mauricius a Komory. A čeká je toho víc než dost: vykradené auto, proslulé město odpadků, uvíznutí v poušti, vězení, rozličné tropické choroby a nakonec i státní převrat. Připojte se k nim prostřednictvím dobrodružného cestopisu, který doprovází řada unikátních fotografií!

Kniha je psaná formou deníku a díky tomu můžete s Tomášem opravdu prožívat cestu den za dnem. Chvíle napětí, nebezpečí a dramat střídají dny zoufalého čekání na opravu auta, víza nebo na negativní test. Potkáte spoustu zajímavých, přátelských a obětavých lidí, ale taky ty z opačného konce spektra: zlodějíčky, podvodníky nebo i brutální zabijáky. Budete se procházet tropickými ráji i velkoměstskými slumy, koupat se v mořích, stoupat vzhůru lávovými poli, jíst pokrmy chutné i takové, jaké byste normálně nepozřeli. Sem tam po vás budou střílet, ale po celou dobu budete mít pocit, že žijete naplno.

Číst více
749 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 360
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 20.10.2022
Formát 210x297 mm
Hmotnost 1,577 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026444442
Věk od 12
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Tomáš Vaňourek Tomáš Vaňourek

Tomáš Vaňourek


Absolvent České zemědělské univerzity, který v roce 2018 ukončil kariéru obchodního ředitele v kovošrotu, aby se vydal po stopách H + Z po Asii. Už během cesty v něm uzrála myšlenka, že Asií to všechno teprve začíná a v roce 2020 představil panu M. Zikmundovi projekt Expedice Z101. Jejím nesmělým cílem je zopakovat a také rozšířit 1. cestu H + Z po Africe a Americe. S ročním odkladem způsobeným pandemií covid-19 vyjel 22. 4. 2021 se svým expedičním speciálem Georgem do Afriky, aby zdokumentoval, jak se mění svět a my s ním. Po více než roce na cestě pochopil, že jedinou jistotou jeho života se stala neustálá nejistota a nutnost měnit plány, takže z devíti měsíců se stal rok a čtvrt na černém kontinentu, během kterého zažil (opakované) zatčení, vykradení auta, zapadnutí v poušti či střelbu v ulicích. Překonávání nástrah na cestě přes polovinu planety mu usnadňuje poslech heavymetalu, vzpomínky na harleje v garáži a české pivo a pravidelné sledování všech fotbalových zápasů FC Liverpool.

Zobrazit profil autora