Arnošt Goldflam: Strašidelné Brno


Arnošt Goldflam

Husí kůže zaručena! Patnáct strašidelných příběhů pro děti i rodiče.

Když se do brněnských ulic a uliček začne vkrádat tma, probouzejí se strašidla i staré legendy! Skoro každá zdejší památka nebo místo má své děsivé příběhy – a málokdo je zná tak dobře jako Arnošt Goldflam. Jaká tajemství skrývá orloj na náměstí Svobody, park v Lužánkách nebo Kapucínský klášter? To nyní zjistíte i vy, milí čtenáři, a věřte, že až se příště půjdete projít Brnem, už se na něj nebudete dívat stejnýma očima.

Moji milí čtenáři, děti a rodiče, když jsem ještě bydlel v Brně a hlavně když jsem byl ještě děcko, býval jsem velký snílek. Představoval jsem si různé dobrodružné a strašidelné historie a rodičům jsem tvrdil, že jsem to doopravdy zažil, a taky jsem si to mnohdy myslel. V téhle knížce jsem si na to všechno vzpomněl a všechny ty příhody jsem pro Vás sepsal.

Srdečně Váš Arnošt Goldflam

Číst více
299 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 128
Datum vydání 14.10.2021
Formát 160x230 mm
Hmotnost 0,394 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026437550
Věk od 10
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Arnošt Goldflam Arnošt Goldflam

Arnošt Goldflam


Arnošt Goldflam je režisér, herec a spisovatel, který se narodil roku 1946 v Brně. Krátce studoval na lékařské fakultě, pracoval jako dělník a technický úředník, intenzivně se věnoval výtvarnému umění; absolvoval studia činoherní režie na JAMU. Po absolutoriu zakotvil v brněnském HaDivadle. Od roku 1993 pohostinsky občas režíruje nebo režíroval např. v Dejvickém divadle, Divadle Archa, Divadle Na zábradlí, Divadle Komedie, Klicperově divadle Hradec Králové, Ypsilonce, Národním divadle Brno a Praha či Městských divadlech pražských. Kromě toho vyučoval režii a tvůrčí psaní na divadelní fakultě JAMU, kde byl jmenován profesorem. Je autorem více než 40 divadelních dramatizací a více než 40 divadelních her. V televizi a filmu nejčastěji bývá obsazován jako bizarní typ. Vyšlo mu několik povídkových a dětských knih, za titul Tatínek není k zahození získal cenu Magnesia Litera.

Zobrazit profil autora