Tajemství životní energie ve veganské stravě


Ruediger Dahlke

Čerpejte sílu a životní energii z čerstvé stravy prosycené slunečním světlem!

Jak vypadá strava, která nám dodává zdravou životní energii, zajistí přísun všech důležitých živin a přinese nám i tolik potřebný klid v duši? 

Hlavním poznatkem autora je, že „zdravá síla“ potravin závisí především na jejich čerstvosti a na tom, kolik slunečního světla – tedy kolik nezbytné životní energie - je v nich pro nás uloženo. Spontánně tedy odkazuje na veganský způsob stravování, upozorňuje na kladný přínos termického účinku potravin podle tradiční čínské medicíny, objasňuje vliv půstu na náš organismus během doby postění, přináší přehled zdraví prospěšných rostlin a bylin, koření, obilovin bez lepku, vysvětluje zdravotní výhody méně známých přírodních surovin. Vegani ocení informace, jak doplňovat nezbytný vitamín B12.

Autor se věnuje také dalším otázkám zdravé výživy v intencích tzv. Peace Food (stravy „pro klid v duši“); rozebírá vlivy cukru a tuku na náš organismus; jak je překvapivě důležitý cholesterol; proč nepodceňovat, jak neblaze působí pšenice na psychické zdraví dětí i dospělých; či jak naopak blahodárný pro zdraví, zvláště pak pro neuroplasticitu mozku, je pohyb.

Ruediger Dahlke je rakouský psychoterapeut a celostní lékař, známý zejména propagací psychosomatiky a veganského způsobu života. Na tato témata napsal mnoho knih, pořádá kurzy a nabízí i vlastní produkty z oblasti potravinových doplňků.

Číst více
349 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 204
Datum vydání 04.04.2019
Formát 167x225 mm
Hmotnost 0,367 kg
Jazyk čeština
Původní název Das Geheimnis der Lebensenergie in unserer Nahrung: Die neue vegane Ernährung
Původní jazyk němčina
EAN 9788026424581
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Autor knihy

Ruediger Dahlke Ruediger Dahlke

Ruediger Dahlke


Ruediger Dahlke je německý lékař a psychoterapeut, průkopník psychosomatické medicíny, který se také intenzivně věnuje psaní knih a pořádání seminářů. V roce 2012 založil poblíž rakouského Grazu léčebně-vzdělávací centrum TamanGa. Je velkým propagátorem veganské stravy. Napsal přes čtyřicet knih, které byly přeloženy do více než dvaceti jazyků. Všímá si v nich souvislostí mezi tělem a duší, psychikou a nemocí.

Zobrazit profil autora