Éčka užitečná a Éčka škodlivá - seznamte se s nimi lépe!

Patříte mezi ty, kteří si obvykle pročítají složení výrobku a s nedůvěrou pohlížejí na seznamy přídatných látek? Jste přesvědčeni, že je každé Éčko škodlivé? Nebo si naopak říkáte: „když je to povoleno, nemůže to uškodit“? Víte, že mezi běžně používaná Éčka patří i vitamin C, kyslík, cukr či bramborový škrob, takže opravdu ne všechna jsou pohromou pro naše zdraví?

Autoři, odborníci na zdravou výživu, napsali praktickou příručku, která srozumitelně, čtivě a se soudným pohledem popisuje vlastnosti Éček – přídatných látek v potravinách - a jejich vliv na naše zdraví.

V knize naleznete:

- Pravdu a mýty o působení Éček na lidské zdraví.

- V jakých potravinách a v jakém množství se mohou Éčka nalézat.

- Upozornění na opravdu nebezpečná Éčka.

- Proč se musí Éčka do potravin přidávat.

- Rozdělení Éček podle jejich účinku a působení v potravinách (barviva, konzervanty, zahušťovadla atd.).

- Legislativu, která upravuje používání Éček v ČR.

- Přílohu, kterou si můžete brát s sebou na nákupy – seznam nevhodných Éček seřazený dle jejich číselných kódů.

O autorech:

Všichni tři autoři působí v Brně. Ing. Vladimír Klescht se věnuje zdravé výživě a zdravému životnímu stylu. Mgr. Lucie Mandelová, Ph.D. a Ing. Iva Hrnčiříková pracují ve výzkumu potravin, aktivně publikují a spolupracují s lékařskými středisky, oraganizují preventivní akce pro veřejnost, přednášejí pro laickou i odbornou veřejnost na téma zdravý životní styl a zdravá výživa.

Číst více
159 Kč Doporučená cena
Nedostupné